Gaurko gure blogeko posta ordiziako azokaren ingurukoa da, atzoko azokan izan ziren salneurriak ekarri dizkizugu ezertxo ere galdu ez dezazun.

BERRIAK


No te puerdas


Las Mejores Recetas de Internet

Disfruta, disfruta y disfruta,  comer bien es un placer!

– Mihura 2€/sorta
– Ardi esnea 2,50€/litroa

ARKUMEAK
Ez da arkumerik saldu
Arkumearen handizkako prezioa 4,40€/kg da (4,00€ + 10% iva)

PERRETXIKOAK
Onddoak oliotan: pote 1 (0,450kg) 9€; 2 pote 16€

GAZTAK
Artzaiaren Ardi Gazta berria 16,50-18€/kg; Gazta zaharra: 17-22; behi-gazta 10-13; behi gazta crema 3,5€/0,250kg; Behi gazta ekologiko birrindua 0,200kg;gazta nahasia 11,5-14; kanpoko ahuntz gazta 12,5-16,5 €/kg; bertako ahuntz gazta 18-22 €/kg, ahuntz gazta berria 16,00 €/kg;

HEMENGO FRUITUAK
Topaz Sagarra 2,25€/kg; Mizpirak 3-4; Nafar Intxaurra 6;Morentini Udarea 2,50;intxaurra 4-5; Hurra 5; Gaztaina 3-4; Pera Cascade 2; Reina de Reinetas 2,50-2,90;Fuji Sagarra 2,20; Errezil Sagarra 2-5; Aragoiko reineta txuria 2,20; Kanadako reineta grisa 2,20; Sagar Zumoa 3; Red winter sagarra 2,40

HEMENGO BARAZKIAK
Kiloko: kalabaza 2-2,50€; Babarrun zuria 10-12; Indaba beltza 12-14€; Kalabazina 2; Patata berria 1-2; Pipermina 6-8; Kalabazina 1,5; Tomatea 2-3,5; Leka 3-4,5; Piper txorizeroa 3-6; Azenario berria 1; Piper morroia 3,50; Babarrun gorria aletua 10; bruselaza 4-5; Romanescu aza 1,5; Zirikilote Kuia 1
Banaka: aza 1-3; azalora 1-3; urazak 1-2; baratzuria 0,5; asto belarri letxuga 0,80; Hoja de Roble 0,50-0,80; Lollo 0,50-0,70; Baratzuri Buruak 0,50-0,60; Berenjena 1; Asto belarri (uraza) 0,60;Luzokerra 0,80;brokolia 1-3; romanescu 1,5; Lonbarda /Eskarola 1; Lonbarda 1; Arbia 1
Sortan: greloa 1; apioa 0,50; tipula 1-1,50; porrua 1,40-2,60; ziazerba 0,60-1; perexila 0,20; zerba 0,50-1,5; tipulina 1; Rabanitoa 0,50;Tipula gorria 1,50; Azenarioa 0,50-1; Baratzuri freskoa 1-1,20; Tipulina 1-1,50; Koloretako zerba 1; Mihiluzea 1; Menta fina 1;Rucula 1; Zilantroa 1; Atxikoria 1; borraja 0,5-2; Greloa 1; Batzuri freskoa 1; Kardua 3-5

ARRAUTZAK
S (primerakoak) 1,30; M (extrak) 1,50; L (super) 1,50-1,70; XL (bolo) 1,90-2,00; potoloak 2,20-2,30; larrekoak 3,20; oilanda arrautzak 1,10-1,30 €/dozena

LOREAK

Jazintoa 2€/unitatea; Poinsettia (Pazko lorea) 6,5€/unitatea; Erratza 2€/sorta; Ziklamen handia 6-5,5€;Ziklamen txikia 3,80-3,50; Azalea 6-8€;Pentsamentua 1-1,10€;Biola 1-10€;Kuku-praka 1-1,75;Esparraguera 4€;Txillarra 4,50-6,50;Kalantxoe 3,5

LANDAREAK

Unitateka: roble uraza 0,06; uraza kixkurra 0,06; Albaka landarea 0,20€; Kalabazin Txuri landarea 0,30; Udaberri aza landarea 0,08; ziazerba, borraja, zerba eta perexil 0,08
100 u. : Bitarteko porrua 3; azalora 12; brokoli 12; zerba 6; uraza 6; tipula, tipulina, tipula gorria 3,50

BESTELAKOAK

Sagar Dultzea 7,50€; Membrillo fruta /irasagarra 1,5; Arto opila 6

Iturria: Ordiziako Azoka

NOVEDADES

Muérdago 2€/manojo
Leche de oveja 2,50€/litro

CORDEROS
No se han vendido
El precio al por mayor es de 4,40€/kg (4,00€ + 10% iva)

ESPECIES MICOLOGICAS
Hongos en aceite: 1 bote (0,450kg) 9€; 2 botes 16€

QUESOS
Queso nuevo de oveja 16,50-18€/kg Oveja viejo: 17-22€; Vaca:10-12,5 €/kg; crema de queso de vaca 3,5/0,250kg; Queso de vaca ecológico rallado 0,200kg poltsa / 2,70; mezcla 11,5-14 €/kg; queso de cabra de fuera 12,5-16,5 €/kg; queso de cabra del país 18-22 €/kg, queso nuevo de cabra 16,00 €/kg;

FRUTAS DEL PAIS
Manzana Topaz 2,25€/kg ; Mispero 3-4; Nuez de navarra 6; Pera Morentini 2,50€/kg; Nuez 4-5; Avellana 5; Castañas 3-4; Pera Cascade 2; Reina de Reinetas 2,50-2,90; Manzana Fuji 2,20; Manzana Regil 2-5; Reineta Blanca de Aragon 2,20; Reineta Gris de Canada 2,20; Zumo de Manzana 3; Manzana Red winter 2,40

HORTALIZAS DEL PAIS
Por kilo: Calabaza 2-2,50€; calabacín 2; calabaza 2-3; Alubia negra 12-14; Patata nueva 1-2; Guindilla 6-8; Calabacín 1,5; Tomate 2-3,5; Vaina 3-4,5; Pimiento Choricero 3-6; Zanahoria 1; Pimiento morrón 3,50; Alubia roja desgranada 10; Alubia Blanca 8-10; col de Bruselas 4-5; Calabaza Cabello de Angel 1;
Por unidad: Brócoli; 1-3€;berza 1-3;Coliflor 1-3; Pepino 0,8; lechugas 1-2; Ajo 0,5;oreja de burro 0,80; Lollo 0,50-0,70; Hoja de Roble 0,50-0,80; Cabeza de ajos 0,50; Berenjena 1; Oreja de burro 0,60;Brokoli 1-1,5; Lombarda/escarola 1, Eskarola lisa 1€; Col Romanescu 1,5; Lombarda 1;Nabo 1
Por manojo: apio 0,50; cebolla 1-1,50; espinaca 0,60-1; puerro 1,40-2,6; perejil 0,20; acelga 1-1,5; Ajo fresco 1-1,20; rabanito 0,50; Cebolla roja 1,50; Zanahoria 0,50-1; Cebolleta 1-1,50; Acelgas de colores 1; Hinojo 1; Menta fina 1; Rucula 1;Cilantro 1;Achicoria 1; borraja 0,5-2; Grelo 1; Ajo fresco 1; Cardo 3-5

HUEVOS
S (primera) 1,30; M (extra) 1,50; L (super) 1,50-1,70; XL (bolo) 1,90-2,00; potolo 2,20-2,30; camperos 3,20; huevos de pollita 1,30 €/docena

FLORES
Jacinto 2€/unidad; Poinsettia (Flor de Pascua) 6,5€/unidad; Rusco 2€/manojo; Ciclamen grande 6-5,5€;Ciclamen pequeño 3,80-3,50;Azalea 6-8;Pensamiento 1-1,10;Viola 1-10;Dedalera 1-1,75;Esparraguera 4;Brezo 4,50-6,50;Kalantxoe 3,50

PLANTAS

Unidad; lechuga roble 0,06; lechuga rizada 0,06;Planta de Albahaca 0,20; Planta de Calabacin Blanco 0,30; Planta de Repollo 0,08; Planta de espinaca, borraja, acelga y perejil 0,08
100 u. : lechuga 6; Planta de cebolla blanca 3

OTROS
Dulce de manzana 7,50€; Membrillo 1,5; Torta de Maiz 6

Fuente: Feria de Ordizia